Arto Hartikainen

Arto Hartikainen, optometristi MOptom, on tehnyt pitkän uran kliinisessä työssä optikkona ja optometristina Kuopiossa eri optikkoliikkeissä. Nyt hänen päätoiminen työpaikkansa on Kuopion yliopistollisen sairaalan silmätautien poliklinikka.

Päätyönsä ohella hän on toiminut koko uransa ajan myös luennoitsijana ja kouluttajana optikoille, optometristeille, silmälääkäreille sekä sairaanhoitajille niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Luentoja ja koulutuksia hän on pitänyt niin optometrian oppilaitoksissa kuin optometrian ja oftalmologian alan koulutustapahtumissakin.


Hän on kirjoittanut useita artikkeleita optikoiden ammattilehtiin ja on ensimmäinen kirjoittaja objektiivisesta ja subjektiivisesta refraktiosta tänä vuonna julkaistavaan Silmätautien käsikirjan uusimpaan painokseen. Tähän kirjaan hän on myös toiminut täydentävänä kirjoittajana artikkeleihin, jotka käsittelevät ajokorttitutkimuksia ja neuro-oftalmologiaa.


Optisen alan järjestöt ovat tunnustaneet Arton osaamisen valitsemalla hänet vuoden optikoksi 1999 ja vuonna 2012 hänelle myönnettiin optisen toimialan hopeinen ansiomerkki optometristin työn kehittämisestä Suomessa.


Omaa ammattitaitoaan hän on kehittänyt aktiivisesti jatko-opinnoilla sekä täydennyskouluttautumisella ja on tänä vuonna suorittanut kliinisen optometrian Master-tutkinnon Oulun Ammattikorkeakoulussa.