Opiskelijakuntaa ohjaavien opettajien koulutus 5.9.2024 klo 12.00–16.00 Zoomissa

Opiskelijakunta on olemassa edistääkseen opiskelijoiden yhteistoimintaa, vaikutusmahdollisuuksia ja osallistumista sekä kehittääkseen opiskelijoiden ja koulutuksen järjestäjien välistä yhteistyötä. Mutta miten tämä käytännössä tapahtuu? Koulutuksesta saat napakat eväät osallisuuden vahvistamiseksi omassa lukiossasi.

Jokainen hyvin toimiva opiskelijakunta tarvitsee tuekseen osaavan ohjaavan opettajan. Koulutuksessa

  • saat näkökulmia ja eväitä ohjaavan opettajan roolissa toimimiseen ja opiskelijakuntatoiminnan tukemiseen 

  • opit opiskelijakuntatoiminnan peruselementeistä sekä osallisuuden ja demokratian rakentamisesta lukiossa

  • pääset vaihtamaan kokemuksia ja saat vinkkejä muilta ohjaavilta opettajilta

Koulutus tarjoaa hyödyllistä tietoa ennen kaikkea tehtävässään aloittavalle ohjaavalle opettajalle, mutta myös kokeneempi opettaja voi ammentaa koulutuksesta motivaatiota työhönsä.

Koulutus on vuorovaikutteinen ja osallistava, joten toivomme, ettet osallistu samaan aikaan esimerkiksi opetukseen tai kokoukseen.

ILMOITTAUTUMINEN

Saat ilmoittautumisestasi vahvistuksen sähköpostiin. Jos vahvistusta ei kuulu, ilmoittautumisesi ei välttämättä ole onnistunut. Jos näin käy, ole yhteydessä koulutuksen järjestäjiin (yhteystiedot alla).

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 28.8. täyttämällä alla oleva ilmoittautumislomake. Koulutus on maksuton.

Koulutukseen ilmoittautumisen voi perua maksutta ilmoittautumisajan puitteissa (28.8. asti). Jos osallistuja on ilmoittautunut koulutukseen, mutta ei saavu paikalle tai peruuttaa osallistumisensa ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, hänelle lähetetään 20 € lasku, ellei henkilöllä ole esittää lääkärintodistusta tai muuta pätevää syytä poissaolostaan.

Koulutuksen minimiosallistujamäärä on 10 hlöä. Jos tapahtuma joudutaan peruuttamaan, siitä viestitään ilmoittautuneille sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä.

OHJELMA*

12.00  Tervetuloa ja tutustuminen
12.20  Opiskelijakunnan pyörät rullaamaan 
13.00  Tauko
13.10  Ohjaavan opettajan rooli haltuun
14.00  Tauko 
14.10  Työkaluja osallisuuden ja demokratian rakentamiseen lukiossa
14.30  Miten toimii yhdistykseksi rekisteröitynyt opiskelijakunta
15.00  Tauko
15.10  Yhdenvertaisuus opiskelijakunnassa
15.40 
Eväitä jatkoon 
16.00  Koulutus päättyy

* Pidätämme oikeuden muutoksiin

MUUTA HUOMIOITAVAA:

KOULUTUSYMPÄRISTÖ

Koulutus toteutetaan etäyhteydellä Zoom-sovelluksessa. Suosittelemme lataamaan Zoom-sovelluksen etukäteen tietokoneelle. Ilmoittautuneille toimitetaan etukäteen sähköpostitse osallistumislinkki koulutukseen.

Koulutuksessa noudatetaan Suomen Lukiolaisten Liiton turvallisemman tilan periaatteita. Edellytämme jokaisen osallistujan toimivan muita kunnioittaen ja turvallisempaa tilaa luoden. Turvallisemman tilan periaatteisiin voi tutustua osoitteessa lukio.fi/yhdenvertaisuus.

TIETOSUOJA

Tiedot ovat osa Suomen Lukiolaisten Liiton tapahtumarekisteriä. Tietosuojaseloste löytyy osoitteesta lukio.fi/tietosuoja.

LISÄTIETOA KOULUTUKSESTA

Voit olla yhteydessä Suomen Lukiolaisten Liiton sosiaalipolitiikan ja osallisuuden asiantuntijaan: Iiris Hynönen, iiris.hynonen@lukio.fi, 050 377 7729