Matti Seppänen, silmätautien erikoislääkäri, tietokirjailija ja tiedetoimittaja on työskennellyt silmätautien parissa yli 17 vuoden ajan. Tällä hetkellä hän työskentelee Suomen Terveystalo Oy:ssä silmätautien erikoisalajohtajana ja ylilääkärinä. Lisäksi hän toimii Kustannus Oy DUODECIMin julkaiseman Silmätautien käsikirjan päätoimittajana, Lääkärin käsikirjan vakituisena asiantuntijana ja kirjoittajana sekä Lääkärikirja Duodecimin kirjoittajana.
Matti Seppänen on toiminut aktiivisesti silmätautien alan luennoitsijana ja koulutusten organisoijana. Hän pitää myös aktiivisesti vastaanottoa, joissa yhtenä osa-alueena ovat silmäsairauksien diagnostiikan ja hoidon lisäksi myös prismalasi- ja työlasimääritykset.
Luennossa käydään läpi OCT-tutkimuksia ja löydöksiä keskeisissä silmäsairauksissa.
Satu Kam omaa pitkäaikaisen kokemuksen kaikenikäisten potilaita niin akuuteissa ja kroonisissa silmään tai näkemiseen liittyvissä ongelmissa. Hän tekee vastaanottotyössään silmien terveystarkastuksia, silmälasimäärityksiä sekä silmän alueen pientoimenpiteitä. Satu Kam on suorittanut silmälääkärin opinnot Suomessa sekä perehtynyt erityisesti verkkokalvosairauksien hoitoon Lontoossa St Thomas Eye Hospitalissa. Satu Kam pitää vastaanottoa Tampereen Terveystalon yksikössä ja mm. toimii verkkokalvokonsulttina muille erikoislääkäreille.
Luennolla käydään läpi papillan alueen sairauksia ja niiden ilmenemistä eri kuvantamistutkimuksissa. Milloin on kiire lisätutkimuksiin? Mitkä muut oireet viestivät kiireellisyydestä?
Mikko Lehto työskentelee sairaalatyössä pääasiassa neuro-oftalmologian ja lasten silmätautien parissa. Hänellä on myös pitkäaikainen kokemus muiden silmäsairauksien hoidossa.
Irene Niemeläisen erityisosaamiseen kuuluvat silmälasien määritys, karsastus, lasten silmäsairaudet, päivystykselliset silmäongelmat, kuivasilmäisyys, tulehdukselliset silmäsairaudet, kaihi, glaukooma, silmänpohjan rappeumat, diabeetikon silmäongelmat, kyyneltiesairaudet, silmäluomien ongelmat, silmien terveystarkastukset sekä työnäkö. Hän tekee myös silmän alueen pientoimenpiteitä, kuten luomien/näppyjen poistoja ja luomirakkuloiden avauksia. Irene Niemeläisellä on aiemmin toiminut pitkään Tampereen yliopistollisen sairaalan karsastusyksikössä ja toimii tällä hetkellä Tampereen Terveystalon silmäyksikössä.
Luennolla käydään läpi karsastuksen diagnostiikan perusteita, hoidon suunnittelu ja karsastuspotilaiden seurannan perusperiaatteet.
Arto Hartikainen on tehnyt pitkän uran kliinisessä työssä optikkona ja optometristina Kuopiossa eri optikkoliikkeissä ja viimeisinä vuosina myös Kuopion yliopistollisen sairaalan silmätautien poliklinikalla. Päätyönsä ohella hän on toiminut koko uransa ajan myös luennoitsijana ja kouluttajana, niin optometrian oppilaitoksissa kuin optometrian ja oftalmologian alan koulutustapahtumissa. Omaa ammattitaitoaan hän on kehittänyt aktiivisesti jatko-opinnoilla sekä täydennyskouluttautumisella.
Luennossa käydään läpi glaukooman diagnostiikan ja hoidon perusteita sekä perehdytään glaukoomalöydöksiin kuvantamistutkimuksissa.
Anu Vaajasen erityisosaamisalueita ovat silmänpainetaudin diagnostiikka, hoito ja seuranta; glaukooman laserhoidot sekä näkökenttien ja silmänpohjakuvien tulkinta. Anu Vaajanen tekee myösharmaakaihileikkauksia, jälkikaihen laserhoitoja sekä pientoimenpiteitä, kuten näppyjen poistoja, luomirakkuloiden avauksia ja kyyneltiehuuhteluja. Hänen laajaan osaamiseen kuuluvat myös päivystykselliset silmäongelmat, punainen silmä, silmätarkastukset, silmälasimääritykset, silmän yleissairaudet, ikääntymiseen liittyvät silmäsairaudet, lasiaisirtauma, kuivasilmäisyys ja silmän tulehdukselliset sairaudet.
Luennossa käydään läpi taudin diagnostiikkaa silmänpohjakuvien avulla sekä hoidon periaatteita.
Ville Penttilällä on monipuolinen kokemus eri silmäsairauksia, kuten glaukooman diagnostiikasta, hoidosta ja seurannasta sekä diabeettisen verkkokalvosairauden diagnostiikasta ja hoidosta. Hänellä on myös merkittävän laaja kokemus silmänpohjakuvien avulla tehtävästä diagnostiikasta. Hän tekee myös silmäluomien alueen pientoimenpiteitä polikliinisen vastaanottotoiminnan lisäksi.
Luennossa käsitellään yleisimpiä verkkokalvon sairauksia ja niiden ilmenemistä silmänpohjakuvissa ja OCT-tutkimuksissa.
Tiina Helasjoen erityisosaamisaluetta ovat lasiais- ja verkkokalvosairaudet ja niiden kirurgia, kaihikirurgia, silmänpohjan ikärappeuma, diabeettinen verkkokalvosairaus, verisuonitukokset, sekä OCT-, näkökenttä- ja silmänpohjakuvien tulkinta. Hän työskentelee Tays Silmäkeskuksessa verkkokalvolääkärinä sekä Terveystalon Tampereen silmäyksikössä.